Николай Денков (вицепремиер), Асен Василев (финанси), Андрей Цеков (регионално развитие), Атанас

...
Николай Денков (вицепремиер), Асен Василев (финанси), Андрей Цеков (регионално развитие), Атанас
Коментари Харесай

Кои министри не си направиха отвод?

Николай Денков (вицепремиер), Асен Василев (финанси), Андрей Цеков (регионално развитие), Атанас Славов (правосъдие), Богдан Богданов (икономика), Кирил Вътев (земеделие), Димитър Илиев (спорт), Георги Гвоздейков (транспорт), Зарица Динкова (туризъм), Йорданка Шалапатова (социална политика), Катя Панева (здравеопазване).

Това са препоръчаните от ГЕРБ за министри в кабинета " Габриел ", създали си отказ с нарочни заявки - общо 11 души на брой - всички от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

По-интересно обаче е кои не са си създали подобен, тъй като това е показателно за това дали те в действителност са били министри на ПП-ДБ - тематика, която стана настояща около полицейското принуждение от предишния ноември, когато министър председателят изиска оставката на Министерство на вътрешните работи министъра, а ГЕРБ и Движение за права и свободи застанаха твърдо зад него и той по този начин и не я подаде.

И по този начин - в листата " Габриел " е Калин Стоянов - министър на вътрешните работи. Той не е измежду подалите заявление, че не желае да е част от състава на кабинета.

Там е и министърът на културата Кръстьо Кръстев. Също желае да остане в държавното управление на Габриел.

Министърът на образованието Галин Цоков също не си е направил отказ.

Същото важи и за Валентин Мундов - в този момент зам.-министър на електронното ръководство, препоръчан за министър.

На ГЕРБ до момента бе и министърката на иновациите Милена Стойчева - заместена от листата на ГЕРБ с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Логично - по същата причина - партийна принадлежност, отказ няма по какъв начин да си направи и Христо Гаджев - препоръчан за министър на защитата на мястото на Тодор Тагарев. Същото важи и за Жечо Станков, титуляр на Бойко Борисов за Министерство на енергетиката вместо настоящия министър Румен Радев. Както и за Ивелина Василева (екология). Сега титуляр е Юлиян Попов.

Това дава отговор на въпроса имала ли е ГЕРБ министри и зам.-министри в държавното управление и до момента - нещо, за което тя не признаваше, а ПП-ДБ също в никакъв случай не призна - с изключение на Калин Стоянов, който след полицейския произвол на митинга против БФС бе посочен от съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков като номинация на Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ всекидневно повтаряше, че цялата изпълнителна власт е в ръцете на обединяването. 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР